FIÓKKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS ALAPISMERETEK

Előfizetés lemondása


Az előfizetés lemondásához kapcsolja ki az automatikus megújítást a fiókjában. Az aktuális előfizetés a lejárat dátumáig lesz aktív. Az előfizetés folytatásához bekapcsolhatja az automatikus megújítást a lejárati dátum előtt.


Fontos: Az adatoknak az előfizetés lejárata utáni elérésével kapcsolatos információk:

  • Projektfájlok: Az eszközén lévő fájlokat továbbra is megtekintheti egy ingyenes Autodesk-megtekintővel.
  • Felhőtárhely: Az előfizetés lejáratát követően 30 napig hozzáférhet a felhőben tárolt dokumentumokhoz. 30 nap elteltével elveszítheti hozzáférését az előfizetés által biztosított tárhelyhez.

Az automatikus megújítás kikapcsolása

  1. Jelentkezzen be a fiókjába.
  2. A Számlázás és megrendelések > Előfizetések és szerződések területen válasszon ki egy terméket az előfizetés részleteinek megnyitásához. Ha megjelenik a Kezelés gomb, kövesse a Megújítás módosítása a megrendelés száma alapján című szakasz lépéseit.
  3. Görgessen le A megújítás adatai szakaszhoz, és kattintson a Kikapcsolás gombra az Automatikus megújítás beállításnál.
  4. A módosítás végrehajtásához kövesse az utasításokat.
    Megjegyzés: Ha ideiglenesen kikapcsolta az automatikus megújítást, a megújításhoz még a lejárati dátum előtt újra be kell azt kapcsolnia.

Előfizetés újraindítása

A lejárt előfizetések nem indíthatók újra. A szoftverekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférés megújításához vásároljon új előfizetést online vagy egy hivatalos Autodesk-partnertől.

 

Ha az automatikus megújítás kikapcsolásával lemondta az előfizetést, de az előfizetés még nem járt le, kövesse az Előfizetés megújítása című szakaszban található utasításokat.

Ingyenes próbaverzió lemondása

A próbaverziós szoftverek automatikusan lejárnak 30 nap elteltével. A próbaverzióról előfizetésre való frissítéssel kapcsolatban lásd: Próbaverzió átváltása előfizetésre.


Segítségre van szüksége?

Ossza meg velünk problémáját, és találja meg a legjobb támogatási lehetőséget.