RENDSZERGAZDA

Termékhozzáférés hozzárendelése


Az Autodesk Account-fiókban a rendszergazdák a szükséges gyakorisággal megadhatják és megszüntethetik a termékekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférést. A hozzárendelések háromféleképpen végezhetők el:

  • Termék szerint. A rendszergazdák termékeket választanak ki, és felhasználókat rendelnek hozzájuk.
  • Felhasználó szerint. A rendszergazdák felhasználókat választanak ki, és termékeket rendelnek hozzájuk.
  • Csoportonként. A rendszergazdák csoportokat hoznak létre, és a teljes csoporthoz rendelnek hozzá termékeket.
    Megjegyzés: A klasszikus felhasználókezelést használó rendszergazdák csak felhasználó szerint végezhetik el a termékek és szolgáltatások hozzárendelését, illetve a hozzárendelés megszüntetését. Lásd: Termékek és szolgáltatások hozzárendelése és hozzárendelésének visszavonása a klasszikus felhasználókezelésben.

Megjegyzés: Az elsődleges, másodlagos és SSO-rendszergazdák megadhatják és megszüntethetik a felhasználók hozzáférését. A rendszergazdák szerepköreivel kapcsolatos további információért lásd: A Felhasználókezelési rendszergazdai szerepkörök.


Felhasználók hozzárendelése és hozzárendelésének megszüntetése termék szerint

A meghívásukat követően a felhasználók megjelennek a Termék szerint területen. A felhasználók hozzárendelhetők egyenként vagy tömegesen, CSV-fájl használatával.

Egyéni felhasználók hozzárendelése, vagy hozzárendelésük megszüntetése

  1. Jelentkezzen be az Autodesk Account-fiókba a manage.autodesk.com webhelyen.
  2. Válassza a Felhasználókezelés > Termék szerint lehetőséget.
  3. Válasszon ki egy terméket az aktuálisan hozzárendelt felhasználók megtekintéséhez.
  4. Felhasználók hozzárendeléséhez kattintson a Felhasználók hozzárendelése gombra.
    1. Adja meg az egyes felhasználók e-mail-címét.
    2. Kattintson a Hozzárendelés gombra az összes terméktétel hozzárendeléséhez, vagy kattintson a Testreszabás gombra az egyes tételek kiválasztásához.
  5. A termékhez és az összes szolgáltatáshoz való hozzáférés hozzárendelésének megszüntetéséhez kattintson az eltávolítani kívánt felhasználó melletti Hozzárendelés megszüntetése gombra.
    Kiválaszthatja, hogy mely terméktételek hozzárendelését kívánja megszüntetni. Kattintson a felhasználótól jobbra lévő nyílra, törölje az eltávolítani kívánt szolgáltatások jelölőnégyzeteinek jelölését, majd kattintson a Módosítások mentése gombra.

Felhasználók tömeges hozzárendelése

  1. Készítsen elő egy CSV-fájlt, amely tartalmazza az importálni és hozzárendelni kívánt felhasználókat.
    • Adjon hozzá egy sort minden felhasználó esetében.
    • Adjon hozzá három oszlopot a következő nevekkel: Keresztnév, Vezetéknév és E-mail-cím.
    • Azokhoz a felhasználókhoz, akik már rendelkeznek hozzáféréssel az adott termékhez, nem lesz újabb munkahely hozzárendelve.
  2. Jelentkezzen be az Autodesk Account-fiókba a manage.autodesk.com webhelyen.
  3. Válassza a Felhasználókezelés > Termék szerint lehetőséget.
  4. Válasszon ki egy csapatot és egy terméket.
  5. Kattintson a Felhasználók hozzárendelése gombra.
  6. Ha nem szeretné az összes tartalmazott tételt hozzárendelni, kattintson a Testreszabás gombra, majd jelöljön ki egyes elemeket, vagy törölje a kijelölésüket.
  7. Válassza az Importálás hozzárendeléshez lapot, majd kattintson a CSV-fájl feltöltése elemre. A fájl feltöltése közben folytathatja a munkát. Az importálás befejezésekor egy értesítés jelenik meg.

Termékek hozzárendelése és hozzárendelésének megszüntetése felhasználó szerint

  1. Jelentkezzen be az Autodesk Account-fiókba a manage.autodesk.com webhelyen.
  2. Válassza a Felhasználókezelés > Felhasználó szerint lehetőséget.
  3. Válasszon ki egy felhasználót a hozzárendelhető termékek megtekintéséhez.
  4. Válasszon ki egy terméket.
  5. A termékhez való hozzáférés hozzárendelése:
    • Kattintson a Hozzárendelés gombra az összes termékszolgáltatás hozzárendeléséhez.
    • Kattintson a Hozzárendelés elem melletti nyílra a hozzárendelni kívánt termékek kiválasztásához. Válassza ki a kívánt elemeket, majd kattintson a Módosítások mentése gombra.
  6. A termékhez való hozzáférés megszüntetése:
    • Kattintson a Hozzárendelés megszüntetése gombra a termékhez és az összes hozzá társított tételhez való hozzáférés eltávolításához.
      Megjegyzés: Az alapértelmezés szerint vagy csoportonként hozzárendelt termékek nem rendelhetők hozzá a Felhasználó szerint és a Termék szerint lehetőséggel.
    • Kattintson a Hozzárendelés megszüntetése elem melletti nyílra annak testreszabásához, hogy mely tételek hozzárendelése legyen megszüntetve. Törölje az eltávolítani kívánt tételek kijelölését, majd kattintson a Módosítások mentése gombra.

Termékek hozzárendelése és hozzárendelésének megszüntetése csoport szerint

Csoportok használatával rendszerezheti és egyszerre több felhasználóhoz is hozzárendelheti a termékeket. Ahelyett, hogy egyenként rendelné hozzá a személyeket a termékekhez, csoportokba rendezheti a felhasználókat, és hozzáférést rendelhet az adott csoport által használt termékekhez. Például egy építészekből álló csoporthoz hozzárendelheti az AutoCAD programot. Egy építőmérnököket tartalmazó csoporthoz hozzárendelheti a Civil 3D-t és a Navisworks Manage-et. A csoportok létrehozásáról és kezeléséről a Csoportok kezelése című témakörben tájékozódhat.

 

Csoport hozzárendelése termékekhez, vagy a hozzárendelés megszüntetése:

  1. Jelentkezzen be az Autodesk Account-fiókba a manage.autodesk.com webhelyen.
  2. Válassza a Felhasználókezelés > Csoport szerint lehetőséget.
  3. Válasszon ki egy csoportot.
  4. Kattintson a Hozzárendelések megtekintése gombra.
  5. A termékhez való hozzáférés hozzárendeléséhez kattintson a Hozzárendelés gombra.
  6. A termék hozzárendelésének megszüntetéséhez kattintson a Hozzárendelés megszüntetése gombra.

Megjegyzés: Amikor termékeket rendel egy csoporthoz, elegendő szabad munkahellyel kell rendelkeznie a csoport összes tagja számára.


Need help?

Tell us about your issue and find the best support option.