EREDETI AUTODESK

HOGYAN FELÜGYELHETI SZOFTVERESZKÖZEIT

Mi az az SAM?

A szoftvergazdálkodás (SAM) a szoftvereszközök életciklusának felügyelete egy szervezeten belül.

Az intelligens SAM-eljárások segítségével vállalata felügyelheti a bonyolult licenceket, és megelőzheti a nemmegfelelőséget. Az SAM segítségével pénzt is megtakaríthat, hiszen azonosíthatja, hogy túl sok vagy túl kevés licencet telepített-e.

Az SAM nem csupán a nemmegfelelőség kiküszöböléséről szól. Az SAM egy intelligens megoldás, segítségével megvédheti munkáját, és biztosíthatja a magas termelékenységet.

Hogyan segíti az SAM az Ön vállalkozását

A KÖLTSÉGEK KÉZBEN TARTÁSA

Az SAM segítségével egyensúlyt teremthet szükségletei és szoftvereszközei között, valamint törölheti vagy áttelepítheti a ritkán használt licenceit.

A KOCKÁZAT CSÖKKENTÉSE

Az SAM nem engedélyezi a jogtalan webhelyekről való letöltést, így segít mérsékelni a kártevőkkel fertőzött számítógépek okozta kockázatokat.

3 lépés az SAM-hez

  • 1) IRÁNYELVEK ÉS ELJÁRÁSOK FEJLESZTÉSE

    A felelős szoftvergazdálkodáshoz alkalmazzon irányelveket és eljárásokat. Ilyen lehet például egy, a szoftverek központi beszerzésére vonatkozó eljárás, vagy a szoftverhasználatra vonatkozó vállalati irányelvek.

  • 2) TELEPÍTETT SZOFTVEREK ELLENŐRZÉSE

    Készítsen leltárt szoftvereszközeiről, majd vesse össze azt a rendelkezésre álló jogosultságaival, így meghatározhatja, hogy mely szoftverek megfelelőek, és melyek nem azok. Ez segíthet az elavult vagy szükségtelen szoftverek azonosításában is.

  • 3) RUTINELLENŐRZŐ ÜTEMEZÉS LÉTREHOZÁSA

    Rendszeresen ütemezett belső ellenőrzésekkel biztosíthatja a vállalat megfelelőségét akkor is, ha a vállalat növekedik vagy változik.

További információk a szoftverfelügyelettel kapcsolatban

A Software Alliance (BSA) összeállította az SAM-hez szükséges bevált módszereket és iparági szabványokat. Kezdje el ma az intelligens szoftverfelügyeletet.