Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

Eredeti Autodesk

Hogyan felügyelheti szoftvereszközeit

Mi az az SAM?

A szoftvergazdálkodás (SAM) a szoftvereszközök életciklusának felügyelete egy szervezeten belül.

Az intelligens SAM-eljárások segítségével vállalata felügyelheti a bonyolult licenceket, és megelőzheti a nemmegfelelőséget. Az SAM segítségével pénzt is megtakaríthat, hiszen azonosíthatja, hogy túl sok vagy túl kevés licencet telepített-e.

Az SAM nem csupán a nemmegfelelőség kiküszöböléséről szól. Az SAM egy intelligens megoldás, segítségével megvédheti munkáját, és biztosíthatja a magas termelékenységet.

3 lépés az SAM-hez

Develop policies

1) Irányelvek és eljárások fejlesztése

A felelős szoftvergazdálkodáshoz alkalmazzon irányelveket és eljárásokat. Ilyen lehet például egy, a szoftverek központi beszerzésére vonatkozó eljárás, vagy a szoftverhasználatra vonatkozó vállalati irányelvek.

2) Telepített szoftverek ellenőrzése

Készítsen leltárt szoftvereszközeiről, majd vesse össze azt a rendelkezésre álló jogosultságaival, így meghatározhatja, hogy mely szoftverek megfelelőek, és melyek nem azok. Ez segíthet az elavult vagy szükségtelen szoftverek azonosításában is.

3) Rutinellenőrző ütemezés létrehozása

Rendszeresen ütemezett belső ellenőrzésekkel biztosíthatja a vállalat megfelelőségét akkor is, ha a vállalat növekedik vagy változik.

További információk a szoftverfelügyelettel kapcsolatban

A Software Alliance (BSA) összeállította az SAM-hez szükséges bevált módszereket és iparági szabványokat. Kezdje el ma az intelligens szoftverfelügyeletet.