EREDETI AUTODESK

GYAKRAN ISMÉTLŐDŐ KÉRDÉSEK

További információk az illegális szoftverhasználatról

A következők előfordulásakor történik illegális szoftverhasználat:

 • a szoftver módosításakor vagy feltörésekor
 • a kulcsok vagy fiókok lemásolásakor vagy eladásakor
 • a használat nem felel meg a licencelés felhasználási feltételeinek – a szoftvereket például több számítógépre másolták vagy több számítógépen használják, mint amennyit a licenc engedélyez

Az illegális szoftverhasználat biztonsági fenyegetéseknek teszi ki a vállalatokat és fogyasztókat (például kártevő szoftverek), és a szervezetek csökkentett hatékonyságához vezethet. Csak az eredeti, törvényesen licencelt Autodesk-szoftverekre vonatkozik garancia, és csak ezeket támogatja az Autodesk a legújabb szolgáltatások, a biztonsági frissítések és a korábbi verziók stb. elérhetővé tételével.

Az érvénytelen szoftverek használata kockázatokat jelent az egyének és a szervezetek számára. Az érvénytelen szoftvereket módosíthatták, és/vagy rosszindulatú kódokat tartalmazhatnak, ami többek között a következő problémákhoz vezet:

 • A kártevők előfordulásának nagyobb kockázata, amelyek elpusztíthatják vagy károsíthatják az adatokat, beleértve a munkáját is
 • Nagyobb az esélye annak, hogy a szoftver nem megfelelően vagy egyáltalán nem működik, ami a biztonsággal, minőséggel és integritással kapcsolatos problémákat okozhat a tervekben, folyamatokban, termékekben vagy struktúrákban
 • Az ügyféltámogatás, frissítések, technikai dokumentáció stb. korlátozott elérése

Az érvénytelen szoftverek használata miatt Ön és a vállalata a szerző jog megsértésével kapcsolatos vagy más lehetséges jogi követeléseknek lehet kitéve, amelyek polgári szankciókhoz vagy büntetőeljáráshoz vezethetnek.

Az Autodesk számos olyan programban vesz részt, amelyek segítenek megvédeni az egyéneket és a szervezeteket az érvénytelen szoftverekkel kapcsolatos kockázatoktól.

 • Ismertetjük a végfelhasználókkal és a szervezetekkel az eredeti Autodesk-szoftverek használatának előnyeit, ennek keretében szoftvergazdálkodási (SAM) információkat nyújtunk, hogy a vállalatok könnyebben kezelhessék a szoftverlicenceket, valamint támogatási szolgáltatásokat is biztosítunk, ahol az ügyfelek segítséget és iránymutatást kérhetnek a szoftverhasználattal kapcsolatban.
 • Az érvénytelen szoftverek értékesítésének és használatának vizsgálata érdekében olyan szervezetekkel dolgozunk, mint a The Software Alliance (BSA).
 • Intézkedünk az Autodesk-termékek jogosulatlan forgalmazói ellen a népszerű piactereken és e-kereskedelmi webhelyeken.
 • Megvizsgáljuk az érvénytelen szoftverek gyanús forgalmazóival és felhasználóival kapcsolatos névtelen jelentéseket.
 • Technikai programokat, például érvényességteszteléseket támogatunk, amelyek segítenek tudatni az ügyfelekkel a szoftverük állapotát.

Az érvénytelen szoftverek használata szerzői jogot sértő cselekedet, amely polgári és büntetőjogi szankciókat eredményezhet. Ezenkívül az Autodesk felhasználási feltételei megkövetelik, hogy minden ügyfél az összes érvényes törvénynek megfelelően használja az Autodesk szoftvereit, továbbá megtilt minden jogosulatlan használatot, hozzáférést és másolást.

Az egyének és a szervezetek többféle módszerrel is ellenőrizhetik a szoftvereik állapotát. A szoftvergazdálkodási gyakorlatok (részletesen lásd alább) betekintést nyújtanak abba, hogy melyik licencek vannak használatban. Ezenkívül az Autodesk értesítéseket küldhet a felhasználóknak az érvénytelen szoftverekről, és az Autodesk felhasználási feltételeinek megfelelően áttekintheti a licenceket.

Nem. Az Autodesk oktatási és diáklicencei nem használhatók kereskedelmi, szakmai, költségtérítéses képzési és más profitorientált célokra. Ha oktatási vagy diákverziókat használ kereskedelmi célokra, látogasson el a www.autodesk.hu webhelyre a megfelelő termék megvásárlási módjának megismeréséhez.

Előfizetéssel vagy Maintenance Plan követéssel bárhol használhatja a szoftvert – otthon, a munkahelyen vagy út közben is. További információ az előfizetések és a Maintenance Plan követés utazási jogairól

További információk az eredeti szoftverekről

Az eredeti Autodesk-szoftverek a közvetlenül az Autodesktől vagy a jogosult forgalmazóktól törvényesen beszerzett licencelt szoftverek. Az eredeti Autodesk-szoftverek a termékdokumentációnak és a felhasználási feltételeknek megfelelően működnek, és nem tartalmaznak olyan biztonsági réseket, amelyek az érvénytelen szoftvereken fordulhatnak elő.

Az Autodesk az érvénytelen szoftver eltávolítását és az eredeti szoftver megvásárlását javasolja az Autodesktől vagy egy jogosult forgalmazótól. Ha érvénytelen szoftver értékesítőjéről van információja, elküldhet egy jelentést, hogy az Autodesk intézkedhessen.

Az érvénytelen szoftverek gyanított használatáról itt tehet névtelen bejelentést.

Sajnos könnyen vásárolhat a tudtán kívül érvénytelen szoftvert. A jogosulatlan értékesítők gyakran jogosult forgalmazókként tüntetik fel magukat, és nagy kedvezményekkel árulnak érvénytelen szoftvereket. Más értékesítők érvénytelen szoftvereket telepítenek a számítógépeik hardverére. Mindig közvetlenül az Autodesk.hu webhelyről vagy egy jogosult forgalmazótól vásárolja meg az Autodesk-szoftvereket.

Szoftvergazdálkodás

A szoftvergazdálkodással (SAM-mel) a szervezetek kezelhetik a szoftvereket a vásárlások, telepítések, frissítések és/vagy cserék során. Az intelligens SAM-eljárások segítségével Ön és a szervezete kezelheti az összetett licencelési feltételeket, és megelőzheti az érvénytelen szoftverek használatát. Az SAM a licencek túlzott vagy alultelepítésének azonosításával a költségeket is csökkentheti.

Igen, további információért látogasson el a www.autodesk.hu/genuine/software-asset-management webhelyre.

A szoftverek felülvizsgálata (a licencek áttekintése)

Minden évben felvesszük a kapcsolatot bizonyos számú Autodesk-előfizetővel, hogy ellenőrizzük és biztosítsuk az érvényes licencelési használati feltételek betartását. Ezek az érvényességi ellenőrzések segíthetnek az ügyfeleknek az Autodesk-előfizetések legoptimálisabb kihasználásában is. Az ügyfeleket különböző feltételek alapján választjuk ki ezekhez az érvényességi ellenőrzésekhez, az előfizetés regisztrációját és az aktiválási információkat is beleértve.

Az Autodesk kapcsolatba lép a felülvizsgálatra vagy a licencek áttekintésére kiválasztott ügyfelekkel, és a kezdeti vizsgálattól a megoldásig bevonja az ügyfelet a folyamatba.

Autodesk Genuine Service

Az Autodesk Genuine Service bizonyos típusú érvénytelen Autodesk-szoftvereket keres. Amikor érvénytelen szoftver érzékelhető, a szolgáltatás értesítéssel jelezheti ezt a felhasználónak, amelyben szerepelnek a probléma megoldásának lehetőségei.

Az értesítés a probléma megoldásáig folyamatosan megjelenik.

Az Autodesk Genuine Service úgy lett kialakítva, hogy egészen addig működésben maradjon, amíg Autodesk-termékek észlelhetők az eszközön. Ha már nem észlelhetők Autodesk-termékek, a szolgáltatás letiltása automatikusan megtörténik.