• Magyarország

    Átirányítottuk a helyi webhely megfelelő oldalára, ahol a helyi árakat és promóciókat láthatja, és vásárolhat az online áruházban.

    Stay on our U.S. site

Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

ADVANTIC

Kompozit anyagok innovatív fejlesztése a kihívásokkal teli környezetekben megvalósuló kivitelezési projektekhez

A dolgok megalkotásának jövője

Ossza meg a történetet

A Kalgoorlie Consolidated Gold Mines aranybánya megerősített tetőszerkezete az ausztrál vadonban. Az Advantic tulajdona.

A fejlett szerkezeti anyagok új lehetőségeket kínálnak a kivitelezők és a mérnökök számára

A rozsda, a korrózió és az időjárási viszontagságok gyakorta kezdik ki az elöregedő acél- és betonszerkezeteket. Az idők azonban változnak, és velük az anyagok is fejlődnek. A daytoni (Ohio) székhelyű Advantic polimeralapú innovatív kompozitokat tervez és készít, amelyek nagy teljesítményű alternatívákat kínálnak a hagyományos beton és acél mellett – így könnyebb és tartósabb anyagokat vezetnek be az építőiparba, amelyek segítségével a szerkezetek képesek ellenállni az extrém környezeti kihívásoknak.

Űrtechnológia az építőanyagokban

Az Advantic startup vállalat fejlett anyagokat készít a kivitelezési iparág számára. A vállalat olyan testreszabott kompozit anyagokat készít, amelyek újfajta lehetőségek tárházát kínálják a mérnökök és kivitelezők számára a kihívást jelentő környezeti körülmények leküzdésére. „Mi vagyunk a mindent megoldó gomb az építőiparban, már ha létezik ilyen” – állítja Brad Doudican, az Advantic elnöke. – „Ha egy adott esetben a kompozit anyagok használata a legcélravezetőbb, mi biztosan megtaláljuk a megfelelő anyagot, amely megoldást kínál a problémára.”

A kompozit anyagokban két különböző minőségű anyag kombinálásával könnyebb és tartósabb alternatív anyag jön létre. „Tevékenységünk lényege, hogy az űrkutatásban kifejlesztett különféle anyagokból, főleg üvegszálból és gyantavegyületekből kiindulva ezeket a technológiákat építőipari és kivitelezési megoldásokra adaptáljuk” – mondja Jeff Nielsen, az Advantic a vállalat működéséért felelős alelnöke.

Helyszíni gyártás-előkészítés az Advantic székhelyén az ohiói Daytonban. Az Advantic tulajdona.

Az Advantic mindegyik projektje egyedi, és az ügyfelekkel való szoros együttműködésen alapul – az előzetes költségvetés összeállításától a tervezésen és az anyagmódszertani kutatásokon keresztül a kivitelezéssel és üzembe helyezéssel kapcsolatos tanácsadásig. Az Advantic a gyártást házon belül végzi, és olyan felcsavarozható alkotóelemeket készít, amelyek nem igényelnek hegesztést. „Amit végül általában előállítunk, amit az ügyfélnek leszállítunk, az egy építőkészlet.” – mondja Doudican. – „Egy alkatrészcsomag anyákkal, csavarokkal együtt, amely egy raklapra van rögzítve, és amelyet teherautóval szállítunk ki a munkaterületre.”

A kompozit anyagok hasznossága a kivitelezésben

Az Advantic az első nagy projektjét 2013-ban fejezte be, amikor a vállalat a New York-i metróhálózat új tűzvédelmi szellőzési előírásoknak való megfelelésének biztosításában segédkezett kompozit polimeröntvényeivel. Az új anyag változatlan nyomószilárdság mellett 75%-kal könnyebb a betonnál, nem korrodál, valamint a rádiófrekvenciák számára sokkal átjárhatóbb – ami a projekt fenntartási követelményei szempontjából kritikus fontosságú.

Az Advantic következő projektje azonban még ennél is nagyobb kihívás volt: egy stadionméretű korrozív acél tetőszerkezet megerősítése a Kalgoorlie Consolidated Gold Mines bányatelep fölött az ausztrál vadonban. A nehezítés? Mindössze 10 nap állt a csapat rendelkezésére.

Az Advantic megoldása a Kalgoorlie bánya számára a Structural Syntactic Jacket (szerkezeti szintaktikai köpeny) kellően könnyű volt, hogy Ohióból repülővel lehessen Ausztráliába szállítani. Jobb oldalon a köpenyek láthatók a valós környezetükben. Az Advantic tulajdona.

A Newmont Mining Corporation évek óta kereste a megoldást a Kalgoorlie bányához, és már kezdett kifutni az időből. A hagyományos megerősítési lehetőségek hatalmas időigénye és költségei, valamint a kiépítéshez szükséges gárda nagysága jelentős akadálynak bizonyultak. Amikor a Newmont megkereste ezzel a projekttel, az Advantic azonnal lecsapott a lehetőségre.

„Készítettünk néhány korai tervet annak bemutatására, hogy a kompozit anyagok a kis súlyuk és rendkívüli szilárdságuk, valamint a házon belüli tervezési kapacitásaink révén miként jelenthetnek megoldást a szerkezeti problémáikra.” – számol be Doudican. – „Így végül egy sor olyan terméket kaptunk, amelyekkel javíthatók voltak az elsődleges szerkezeti elemek. Azután legyártottuk ezeket itt az Államokban, és olyan könnyűek lettek, hogy végül megérte őket repülőgéppel átszállíttatni Ausztráliába.”

A 700 elemet tartalmazó teljes megoldást kétfős csapatok egy darus platformmal felszerelkezve mindössze kilenc és fél nap alatt felszerelték – még az eredetileg kitűzött határidő előtt, és hozzávetőleg 6 millió ausztrál dollárt takarítottak meg a Newmontnak. A megoldás aztán néhány hónap múlva éles helyzetben is levizsgázott. Egy e-mail érkezett az ominózus „Óriási vihar Kalgoorlie-ban” címmel. Hatalmas vihar haladt keresztül az ausztrál vadonon, és számos építményt megrongált a környéken. Az e-mailbe csatolt képen azonban látható volt, ahogy az Advantic által készített szerkezet ellenállt az örvénylő viharnak. „Üdv! Gratulálunk, a teljes erősségű terhelésteszt ezennel sikeresen elvégezve.” – szólt az e-mail szövege.

Az Advantic által fejlesztett anyagok egy másik alkalommal is jól vizsgáztak: a Cleveland Metroparks állatkert azzal kereste meg a vállalatot, hogy át szeretnék alakítani a gorillák kifutóját. Az állatkert egy új gorillát tervezett bevezetni a környezetbe, de a többi példánynak is nagyobb teret szerettek volna kialakítani. Ennek érdekében az Advantic megtervezte az úgynevezett gorillacsúszdát, ami egy megemelt kürtő, ahonnan az állatok körbe beláthatják a teljes lakterüket. Ebben az esetben acél helyett kompozit anyagú gerendákat volt célszerű alkalmazni, mivel ezek kevésbé zökkentik ki a gorillákat és a szomszédos egyéb állatokat.

Az Advantic gorillacsúszdájából a Cleveland Metroparks állatkert gorillái körben beláthatják a teljes lakterüket. Az Advantic tulajdona.

„Az acélgyártás során mérgező gázok szabadulnak fel a hegesztéskor, a szerelés hangos és igen zavaró, és általában a teljes környezet káros hatású” – mondja Luke Sideras, az Advantic CAD-tervező technikusa. – „A gerendákat még a raktárban méretre tudtuk szabni és megfúrni, mielőtt egyáltalán elindultunk volna az állatkertbe. Így drasztikusan csökkent az az idő, amelyet a gorilláknak a lakterükön kívül kellett tölteniük, ami pedig feszültté tehette volna őket. Igazán izgalmas projekt volt, ami aztán mindenki számára nagyon jól sikerült.”

Növekvő lelkesedés a fejlett anyagok iránt

Az ilyen sikereinek köszönhetően az Advantic utat tör magának a kivitelezőiparban, amely iparág korábban pedig alig-alig vezetett be új technológiákat, mivel ragaszkodott a hagyományos eljárásokhoz és módszerekhez a projektek kivitelezésében. Ahogy azonban Doudican megjegyzi, az új anyagok kockázatot jelentenek a projekttulajdonosok, a kivitelezők és a mérnökök számára egyaránt, így csapatának az is a feladata, hogy a bizalomra építve megalapozzanak egyfajta kockázattűrési hajlamot is. Az Autodesk Fusion 360 használatával az Advantic munkatársai a terepen ugyanúgy pillanatok alatt módosíthatják a rajzokat, ahogy az ohiói műhelyben dolgozó kollégáik, és a változások valós időben azonnal megjelennek mindenki számára. „Ennek segítségével optimalizálhatjuk projektleadási folyamatainkat” – állítja Doudican. – „Végső soron pedig erősíti ügyfeleinkben a bizalmat, és ez a legfontosabb dolog, amire szükségünk van.”

Ismerje meg, hogy fejleszti az Advantic kompozit anyagait a Fusion 360 használatával. Videó megtekintése (2:03 perc).

Az Advantic emellett persze az általa fejlesztett kompozit anyagok a hagyományos anyagokat messze túlszárnyaló szilárdsága és teljesítménye révén is erősíti ügyfeleiben a bizalmat. „Ugyanazokat a szilárdságprofilokat tudjuk megvalósítani, mint a betonalapú anyagok esetében, azonban 50–60–75%-kal alacsonyabb súly mellett” – mondja Doudican. – „A hihetetlenül könnyű beton valós piaci lehetőséget rejt a kivitelezési iparban, mivel a kivitelezési költségek jelentős része nem magával az anyaggal kapcsolatos, hanem annak a helyszínre szállításával és az ottani biztonságos beépítésével.”

A polimeröntvények az Advantic legkisebb súlyú betonalternatívái, és ezek általában drága és veszélyes emelőberendezések nélkül is mozgathatóak. Az Advantic emellett saját fejlesztésű, a polimeröntvényeknél nehezebb polimer-beton keverékeket is előállít a közműaknák és -csatornák burkolására, mivel ezek a vízállóság mellett ellenállnak a lúgos hatásoknak is. „A beton és acél megoldások mellett ezekkel a kompozit anyagokkal rendkívül széles eszközpaletta áll a kivitelezők és mérnökök rendelkezésére a munkához” – állítja Nielsen.

Doudican is egyetért, de hozzáteszi, hogy a kivitelezők gyakorta még mindig aggodalmaskodóak, amikor először találkoznak az Advantic által fejlesztett anyagokkal. „De amikor először hallod egy acélépítő munkástól, hogy »Hű, ez az anyag nem semmi – a saját vállunkon el tudjuk cipelni!« vagy hogy »Ezt háromszor, ötször, tízszer olyan gyorsan tudtuk beépíteni, mint a hagyományos anyagokat«, az ilyen és hasonló visszajelzésekből tudod, hogy jó úton haladsz” – mondja.

Ez az út pedig az új anyagok iránti lelkesedéssel van kikövezve, ami nem mindennapi teljesítmény egy ilyen hagyományszerető iparágban. „Ami igazán nagyszerű abban, ahogy a kompozitok bevezetésével átalakítjuk az iparágat, az az, hogy az emberek milyen gyorsan rákapnak – azok az emberek is, akik amúgy az acélt, az épületbetont és fát magába foglaló hagyományos eszközkészletre vannak berendezkedve.” – fűzi hozzá Nielsen. – „Nagyon izgalmas, ahogy mások is ilyen gyorsan felismerik az értékét.”

 

A cikk egy változata korábban a Redshiften (angol) volt olvasható.

Kapcsolódó termékek

Jelenleg nem tudjuk megjeleníteni a keresési eredményeket. Kérjük, látogasson vissza később.